78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- gusto (195.168.234.168) --- 19. 10. 2011
stekucovanie medu-problem
stretol som sa u znameho vcelara s problemom ze repkovy med sa mu nedari rozpustit v celom objeme.Na spodu kanvy zostava vrstva nerozpusteneho medu,ktora usada aj po premiesani.pokusne sme skusali aj zvysit teplotu cez 50C,no nepomohlo.nasledne sme kanvu premiesali a cele mnozstvo kalneho medu nacapovali do poharov a vlozili do termokomory.Med sa rozpustil krasne do cira,ale v kazdom pohari bolo na dne 5az 10mm bielej hmoty-skrystalizovaneho medu,ktory sa nechcel rozpustit ani zvysenim teploty.Stretli ste sa s niecim takym?Nemoze to byt zvysny cukor z jeseneho krmenia?Ja som s mojim medom taky prob.nemal,cukrom nekrmim,tak ma napadla taka suvislost.Vdaka.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 54494
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu