78665
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 9. 8. 2011
Re: řídký med (53585) (53587) (53599) (53602) (53603) (53606) (53610)
"Může mi někdo popsat situaci když mu zkvasil med? "
Dříve to zas tak nebylo vzácné.
Tuhý med, obvykle skladovaný bez problémů víc let, v hodní vrstvě, řádově centimetry, zbělal a začal zvětšovat svůj objem a vylézat ze sklenice, jak v něm kvašením vnikaly bublinky. Obvykle ale, co pamatuji, kvasinky měly příjemnou kvasnou chuť, takže to bylo do čaje nebo tak podobně spíš zpestření než problém.
Tekutý řídký med dneska začíná kvasit už hned po vytočení, neustále se na něm vytváří pěna a ta když se odebere, vytváří se další.
Kromě absorbce vzdušné vlhkosti má zřejmě vliv to, že kvasinky při kvašení dělají z cukrů nejen alkohol, ale i vodu a ta zřejmě med dále ředí a urychluje tak to kvašení.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53612
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu