78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- gusto (195.168.234.216) --- 8. 8. 2011
Re: řídký med (53585) (53587) (53599)
..cesku a slovensku normu by som nemenil..staci ze mame kopu benevolentnych europskych noriem,usitych lobistickymi skupinami..vid.napr.obsah vody ci hmf v mede..pasterizacia medu je u velkospracovatelov na slovensku bezna prax..zakaznikov nezaujima ci med splna nejaku normu,ked im ho predate riedky ako sirup..ja mam len 40 vcelstiev,tak idem cestou zateplenia,prip.zmensenia uloveho prostrdia(samozrejme nie na 2priestorove)pre vacsich vcelarov majucich vcelarstva vybavene tenkostennymi ulmi sa mi zda schodnejsia cesta vysusovania medu,ako p.Gruna spomina..videl som viac sposobov,aj nejake sam vyskusal,fungovali,ale nezdaju sa mi koser voci zakaznikom..vlastne len stroj od talianskej legy sa mi zda ok..Ked napr fukate par hod teply ci horuci vzduch do tenkej vrstvy medu,tak buket a aromy idu prec,nehovoriac o tom ze mate vlastne medovu cisticku vzduchu-vzduch v miestnosti x-krat prezeniete medom a vsetok prach sa don nachyta..a na etikete sa tym asi tiez nikto chvalit nebude,ze med umelo dosusovany..:-)ono,nakoniec zakaznici vlastne rozhodnu,co je este pre nich prijatelne a co uz nie..ku mne preslo viac zakaznikov od priatelov langstrotharov,aj ked som si to moc nezelal,lebo s medom nestiham:-)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53602
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu