78239

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 8. 8. 2011
Re: med (53575)

"nie mam ho 20 kg zhruba ako to vysvetlit zakaznikom dakujem"

vysvětlit zákazníkům , ... snad takto...
V kvalitním medu je tak málo vody, že jeho přirozený stav jsou tuhé krystaly či krystalky a mezi nimi rozpuštěný med. Tekutý med je nestabilní stav, který vždy, kromě akátového medu, časem přejde na tuhý. A citlivost medu na teplotu je taková, že jeho rozehřátí do úplně tekutého stavu ho už částečně poznamená. Takže když už má být med úplně tekutý, ať si ho rozehřeje zákazník těsně před použitím, takhle se poškodí nejmíň.

Co se týká medu, pokud ho máš ještě tekutý, přelívej ho nebo míchej , tak jedenkrát za den, dva dny, dokud tekutý je. Nesmíš do něho zamixovat bublinky vzduchu. Jak přestane být tekutý a to míchání už je problém, nadávkuj ho do sklenic, a máš hotovo. Tím mícháním během tuhutí medu se rozbijí začínající vazby mezi krystaly a med už potom, i když ztuhne, bude obvykle měkký a dobře se bude z té sklenice dostávat i za studena.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53588


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: vymena matky
Předchozí:gusto - Re: řídký med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu