78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 16. 7. 2011
Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav?? (53198) (53199) (53200) (53210) (53211) (53216) (53218) (53220) (53221) (53229) (53230) (53231) (53232)
To je hloupost Pokud jsou v plástech zbytky medu tak v tavidle se od vosku odělí a ne smíchá s voskem vzdy v nádobce z voskem zůstávají kapsy z medem. Med jako takový přece není rozpustný ve vosku. mějte rozum. > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ale Mol??k <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav?? > Datum: 16.7.2011 17:55:21 > ---------------------------------------- > Med ve slunečním tavidle určitě nekaramelizuje. Ani na tom grilu se to > neděje, takové stupně to nemá. Ale med má nějakou barvu, protože má v sobě > rostlinná barviva, i z pylu, a při rozpuštění, nebo ztekucení zbydků medu i > vosku na jedný hromadě dojde k promísení a předání látek z medu, které jsou > rozpustné v tucích do vosku a nebo toho masa na grilu. Proto i to maso > dostane medovou barvu, ale med dávám na něj až na konec těsně před > doděláním, aby nezačal se připalovat. > Proto med ovlivňuje barvu vosku víc než propolis, už také i proto, že > propolis má vyšší bod tání. > Ale co mi není jasné, čeho je nás med, který zásadně ovlivní barvu vosku do > hněda. Jestliže to má být normální. Tohle nedělá ani medovice. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53235
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu