78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Aleš Molčík (109.183.122.18) --- 16. 7. 2011
Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav?? (53198) (53199) (53200) (53210) (53211) (53216) (53218) (53220) (53221) (53229) (53230) (53231)
Med ve slunečním tavidle určitě nekaramelizuje. Ani na tom grilu se to neděje, takové stupně to nemá. Ale med má nějakou barvu, protože má v sobě rostlinná barviva, i z pylu, a při rozpuštění, nebo ztekucení zbydků medu i vosku na jedný hromadě dojde k promísení a předání látek z medu, které jsou rozpustné v tucích do vosku a nebo toho masa na grilu. Proto i to maso dostane medovou barvu, ale med dávám na něj až na konec těsně před doděláním, aby nezačal se připalovat.
Proto med ovlivňuje barvu vosku víc než propolis, už také i proto, že propolis má vyšší bod tání.
Ale co mi není jasné, čeho je nás med, který zásadně ovlivní barvu vosku do hněda. Jestliže to má být normální. Tohle nedělá ani medovice.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53232
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu