78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Honza Zátka (e-mailem) --- 27. 6. 2011
Re: Medovina (52924)
Kvasinky se nedají jen tak nalít do demižonu, musí se nejdříve udělat zákvas. Tj. cca litr, dva trochu řidšího roztoku a nechat rozkvasit v 25°C. 16-18°C je na první (bouřlivé) kvašení málo. Ideální je kolem těch 25°C. Jestli se roztok rozkvasí, to je ve hvězdách, řekl bych, že ano, rozhodně to chce vyšší teplotu.
------------ Původní zpráva ------------ Od: Martin ?ern? <ustec/=/post.cz> Předmět: Medovina Datum: 27.6.2011 22:39:15 ---------------------------------------- Dobrý den pánové, na 40 litrů roztoku o cukenatosti 29 na medovinu jsem použil 8gr. hluboce prokvášejících kvasinek Schimansky se stejným množstvím živné soli. Živnou sůl jsem rozmíchal v příslušném množství vody, vlil do demižonu, rozmíchal kvasinky a vlil do demižonu a umístil do místnosti, kde se pohybuje teplota od 16°C do 18°C. Roztok stále nekvasí. Můžete mi poradit, kde jsem udělal chybu?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52925
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu