78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 13. 6. 2011
RE: metylakohol (52714) (52731) (52733) (52734) (52736)
to se obvykle používá na dobarvování, jjinak je chuťově nic moc, oficiálně již asi ani není v sortimentu.
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ing. Alois Pindak <alois.pindak/=/fnspo.cz> > Předmět: RE: metylakohol > Datum: 13.6.2011 15:02:13 > ---------------------------------------- > Jedná se o víno z Baga. Je to odruda, která má hodně pektinu a tudíž je tu > riziko, že při kvašení vzikne větší množství metanolu. > > > -----Original Message----- > From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz]On Behalf Of > R. Poláek > Sent: Monday, June 13, 2011 2:36 PM > To: Včelařský mailing list > Subject: Re: metylakohol > > > "Ethanol hoří modře methanol hoří do oranžova. " > > K takovým rozdílům vůbec není důvod . Plamen nízkých alkoholů je bezbarvý > až slabě namodralý, protože samotné obsahují poměrně dost kyslíku. > Oranžový plamen je v případě, že je alkohol znečištěný nějakým kovem, třeba > sodíkem, vápníkem, trochu i železem. > Rozeznat podle barvy plamene od sebe určitě nejdou. > > Není ale důvod, aby byl metanol ve víně ve větším než stopovém absolutně > neškodném množství daném vedlejšími pochody při kvašení. Teda pokud to není > nějaké "víno" uměle vyrobené z vody, tresti a jakéhosi "alkoholu" > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52743
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu