78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



gp (93.92.52.23) --- 13. 6. 2011
Re: metylakohol (52714) (52731) (52733) (52734) (52736)

Tak z toho metanolu ve víně bych strach neměl. Pektin obsahují bobuloviny normálně. U bag je problém u kardiaků, protože jsou to odrůdy spíš pro kořeněná vína, mají hodně tříslovin, doporučuje se proto vytlačit a odpeckovat a potom zpětně přidat do moštu odpeckovanou a odstopkovanou bobuli a teprve potom nechat prokvášet dohromady s moštem. Používá se hlavně k dobarvení červených vín ... Co vím, Bago jako odrůda je uznaná, ale je to spíše okrajová záležitost právě kvůli své specifické peckové (tříselné) chuti. Ostatně většinou stejný problém je i u rezistentních odrůd.

Jsou odrůdy Bago I, II, ... Nevím kdo by ji zakazoval, snad jen není doporučená jako hlavní výsadba. Do tmavých medovin ke zcelení se hodí dobře ..._gp_



..........
Ing. Alois Pindak (e-mailem) --- 13. 6. 2011
RE: metylakohol (52714) (52731) (52733) (52734)
Jedná se o víno z Baga. Je to odruda, která má hodně pektinu a tudíž je tu
riziko, že při kvašení vzikne větší množství metanolu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52739


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: metylakohol
Předchozí:Petr Jez - Re: metylakohol


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu