78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 10. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694) (52695) (52697) (52700) (52702) (52708) (52710)
taky jsem nepsal o výrobě v octárně ale o vinném octu a přírodním kvašení
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: gp <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Medovina zastudena > Datum: 10.6.2011 17:38:20 > ---------------------------------------- > Ocetnice pepane dokážou kvasem přes naočkované hoblovačky přeměnit lih v > ocet, s mnohem vyšším koncovým podílem kyseliny. Konzumní ocet je vlastně > naředěný do 8%. Kdysi jsem to četl v rámci samostudia zemědělské výroby a > nemusím to nějak ani hledat._gp_ > ...... > (e-mailem) --- 10. 6. 2011 > Re: Medovina zastudena (52691) (52694) (52695) (52697) (52700) (52702) > > Taky jsem na to hleděl jak sůva z nudlí. Lihový ocet nemůže mít víc jak 8%. > To množství lihu je pro octové kvasinky smrtelné. > > pepan > > > ------------ Původní zpráva ------------ > > Od: R. Pol?ek > > Předmět: Re: Medovina zastudena > > Datum: 10.6.2011 12:43:25 > > ---------------------------------------- > > speciálně vyšlechtěných kvasinek až 16 %. Stoupne-li koncentrace alkoholu > > nad připustnou mez, mohou se v roztoku namnožit bakterie, které přeměňují > > meziprodukt fermentace, acetaldehyd, na kyselinu octovou, a místo > alkoholu > > dostaneme vysoce procentní ocet." > > > > Tady bych s Wikipedií trochu polemizoval, podle mých zkušeností totiž > > častěji zoctovatí řidší kvas s menším obsahem cukru a potom etanolu, tak > > zhruba do těch 8 %. > > Zoctovatění na rozdíl od kvašení je podmíněno přístupem vzdušného kyslíku > , > > takže octovatí přednostně taky kvas v neutěsněných nádobách. > > > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52713
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu