78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 10. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694) (52695) (52697) (52700) (52702)
Taky jsem na to hleděl jak sůva z nudlí. Lihový ocet nemůže mít víc jak 8%. To množství lihu je pro octové kvasinky smrtelné.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Medovina zastudena > Datum: 10.6.2011 12:43:25 > ---------------------------------------- > speciálně vyšlechtěných kvasinek až 16 %. Stoupne-li koncentrace alkoholu > nad připustnou mez, mohou se v roztoku namnožit bakterie, které přeměňují > meziprodukt fermentace, acetaldehyd, na kyselinu octovou, a místo alkoholu > dostaneme vysoce procentní ocet." > > Tady bych s Wikipedií trochu polemizoval, podle mých zkušeností totiž > častěji zoctovatí řidší kvas s menším obsahem cukru a potom etanolu, tak > zhruba do těch 8 %. > Zoctovatění na rozdíl od kvašení je podmíněno přístupem vzdušného kyslíku , > takže octovatí přednostně taky kvas v neutěsněných nádobách. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52708
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu