78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Honza Zátka (e-mailem) --- 10. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694) (52695) (52697) (52700) (52703)
Dokonce ani vínoměrem to nejde, pokud se jedná o těžkou medovinu, který už na začátku obsahuje snad 2x víc cukru než víno. Lihoměr = hustoměr a tabulka, musí se znát počáteční hustota. Jinak s hranicí souhlasím, ale ne až tak kriticky. Já mám medovinu v 5l demižonech ve sklepě, kde je cca 8-10°C celoročně a neustále se na dně usazuje "kal" (a to je na pohled i proti světlu naprosto čistá) a to i po 2.letech, starší medovinu tam nemám, takže některé kvasinky žijí a řekl bych, že se stále vyvýjejí. Dle mého je ta hranice právě někde kolem těch 18%.
------------ Původní zpráva ------------ Od: Michal <Michal.riha/=/vceliprodukty.cz> Předmět: Re: Medovina zastudena Datum: 10.6.2011 14:04:52 ---------------------------------------- Obsah alkoholu v medovině se neměří lihoměrem, ale vínoměrem. Pokud stoupne obsal alkoholu v medovině nad určitou mez, tak kvasinky, které jej vytvářejí přeměnou z cukrů v něm zahynou. Tato mez je okolo 15 ti procent.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52705
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu