78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Honza Zátka (e-mailem) --- 9. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694)
Vše se dělá stejně, jen se roztok prostě nevaří. Známý jí dělá tak, že roztok nechává hustší až 1160kg/m3 a zákvas dělá z jablečného moštu (cca 1l kvasícího moštu na 50l medoviny - dle kyselosti moštu, konečná kyselost roztoku cca 4,5° PH ), nechává ale kvasit cca 1000l. Ovšem po 3. stáčení pak nechává min 5let stát ve sklepě. A mohu říct, že i po těch letech stále medovina žije, i po stočení do lahví se za nějaký čas na dně usadí kvasinky. Po těch 5. letech má mezi 18-20% lihu.
------------ Původní zpráva ------------ Od: zdenek <e-mail/=/nezadan> Předmět: Re: Medovina zastudena Datum: 09.6.2011 22:55:57 ----------------------------------------
http://vcelari-olesnice.webgarden.cz/image/10553806
na této adrese je několik desítek receptů na přípravu medoviny z knihy z roku 1932,u všech receptů se před vlastním kvašením roztok vaří, tak by mě to taky docela zajímalo zda někdo poradí nějaký osvědčený recept na medovinu nevařenou
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52695
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu