78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



gp (93.92.52.23) --- 27. 5. 2011
Re: Leton? sklize? (52458) (52459) (52470) (52481) (52482)

Honza Zátka (e-mailem) --- 27. 5. 2011
Re: Leton? sklize? (52458) (52459) (52470) (52481)
Evropská norma je 20% a vřesový na vaření může mít myslím až 25%. Typoval bych, že při obsahu vody nad 30% začne med kvasit. Otázka je, proč nezkvasí nektar v buňkách, když je velká snůška jsou schopné včely toho nanosti tolik, že to zpracovávají velmi dlouho, ale takový med s 50% vody (roztok na sladkou medovinu) začne v teple kvasit už za dva dny... Přitom cukernatost nektaru je cca 30% a méně, tedy 70% vody a více, sakra když o tom tak přemýšlím, tak už by to mělo kvasit v květech :-)

..........
No dělnice, dělnice to udržují ne? Proč by se něco kazilo, když máme v úlech tak odborný dohled nad výrobou? Jen netrpělivý a hloupý včelař takovou včelí práci a produkci kazí._gp_

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52483


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gp - Re: Letošní sklizeň
Předchozí:Honza Zátka - Re: Leton? sklize?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu