78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Lekki (e-mailem) --- 27. 5. 2011
Re: V?kup medu (52400) (52403) (52404) (52405) (52409) (52411) (52413) (52416) (52440) (52441) (52443) (52452)

Možná to sem nepatří, ale když jste to nakousli, tak mi to nedá,abych se nezeptal. A co krmení hotovou směsí? Apifonda, Apifortuna, Apivert apod? Asi spíš směřováno na hobby včelaře...


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: V?kup medu
> Datum: 27.5.2011 06:45:56
> ----------------------------------------
> "oddelky v EKo rezimu jsem pro jistotu dokrmil BIO cukrem z cukrove trtiny-
> 50 kc/ kg,kdyz normalni stal 13 kc/kg. Vysledek byl z 8 oddelku jich 7
> padlo hned zjara-vsechno pokaleno, to jedno jsem se snazil dat do kupy
> padlo v dubnu.
> Po rozmichani cukru byl roztok hnedy. "
>
> Tady je krásně vidět to, že "bio" a "eko" jsou z největší části v první
> řadě marketingové věci pro zvýšení ceny než věci, které přinášejí skutečný
> užitek. Konečný výrobek v cukrovarnictví je totiž čistý bílý cukr.
> Všelijaké ty různé hnědé cukry a melasy je buď rovnou už na bílý cukr
> standartními metodami nezpracovatelný odpad nebo výrobek, u kterého byly
> ušetřeny finální operace, všelijaké čištění a finální bělení.
> Takže ve skutečnosti hnědé cukry a melasy by se měly prodávat za znatelně
> nižší cenu než se prodává normální výrobek, bílý cukr. Jenže díky tomu, že
> tyto výrobky marketingoví šarlatáni nazvali přírodní cukr, biocukr a
> podobně, tak na ně mohou nasadit několikrát vyšší cenu než na bílý cukr a
> lidi oblblí takzvanou "ekologií" ( bohužel ) je přesto kupují.
> Vyhovuje to i výrobcům. Odpad, který by jinak šel do krmení zvířatům nebo
> na výrobu "biolihu" do nádrží aut, prodají mnohem dráž jako "krmení" pro
> lidi.
> A je úplně jedno, jestli v tom cukrovaru zpracovávají cukrovou třtinu nebo
> cukrovou řepu.
>
> Tím textem neřeším to, že všelijaké ty hnědé cukry jsou přece jen o trošku
> zdravější než bílý rafinovaný cukr, protože vedle cukru obsahují i další
> balastní látky z té výchozí "přírodní" řepy či třtiny.       
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52463


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Honza Zátka - Re: Fascinovany
Předchozí:Jan Cervenka - Re: Fascinovany


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu