78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: V?kup medu (52400) (52403) (52404) (52405) (52409) (52411) (52413) (52416)

Na to rychle zapomeň. V Čelechovicích na Hané býval cukrovar kde se vyráběl nerafinovaný cukr.Včelaři kteří si jej nanosily domů a včely jím nakrmily, splakali nad výdělkem. Tak posrané úly jsi v životě neviděl!

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: V?kup medu
> Datum: 25.5.2011 23:04:15
> ----------------------------------------
> "Je určitě možnost vzít cukr, ten denaturovat a udělat z něj krmný cukr.
> Jenže samotná vhodná denaturace cukru pro včely něco stojí, stojí i něco
> ouřada který to umázne kouzelným proutkem z té české kvóty a potom něco
> stojí ten blbec, který chce mít něco z toho, že to celé zorganizoval. Pak z
> toho chcou mít něco obchodníci a dopravci. Takže stačí toto všechno sečíst
> a odpovědět si - co nato tedy ten včelař nakonec řekne. Ten si stoupne do
> fronty a jak jeho dělnice, těch pár kil prostě koupí v akci, než aby cpal
> peníze do cukru, který je prý denaturován. Neřekne si - je to tedy cukr
> když to není cukr? A jeto."
>
> Cukr pro včely by se určitě nemusel bělit a nemusel by se tak kvalitně
> rafinovat. Nevadilo by, kdyby byl roztok takového cukru zažloutlý a jedním
> z sledovaných parametrů by muselo být takové množství pro včely
> nestravitelných látek, které by ještě včelám v zimě nevadily. Takový cukr
> by byl výrobně levnější než obyčejný rafinovaný cukr.
> Přirozeně ty ostatní náklady by zůstaly.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52440


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: V?kup medu
Předchozí:gp - Re: Fascinovany


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu