78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Tomáš Heřman (e-mailem) --- 20. 4. 2011
Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu (51626)
Simanskym kvasinkam je teplota skoro jedno. Uz to neresim. Kvasim v zime, to mam cas a doma je relativne teplo ale pisou ze kvasi od 13°C. Dolskym jsem topil akvarijnim topitkem, protoze jsem si nastudoval navod a pisou tam ze musi byt 20-25°C a ze presto nejede vlak :-)
Dalsi sranda je, ze se doctes, ze varit medovinu z vicek nejde. Jde a jak pekne, ted kvasi druha varka. Vis co bych slivovice musel prohnat vickama :-))
T.H.
2011/4/12 ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>
> > Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první > kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za > studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského > kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako > slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to > má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je > nejekonomičtější zhodnocení medu. > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 51745
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu