78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



ales molcik (e-mailem) --- 12. 4. 2011
Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu (51607) (51610) (51614) (51617) (51619) (51620)

Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je nejekonomičtější zhodnocení medu.

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
> Datum: 12.4.2011 13:31:55
> ----------------------------------------
> to udělej a bez vaření... Musíš včas, dokud si manželka myslí, že je medu moc
> naložit. Použít "moje" kvasinky od Šimanského a za rok dát vědět jak to
> dopadlo..
> Radek
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>
> > Předmět: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
> > Datum: 12.4.2011 12:18:57
> > ----------------------------------------
> > Cena je dána také v oblasti, kde se med prodává. Já med dávám i do krámků po
> > vesnicich v okolí a med za 120kč leží na pultu, to je vyzkoušené. Na druhou
> > stranu co jezdí různí obchodní zástupci "kolem" pravidelně ze Zlínska
> někteří
> > jsou z Čech, nevím ani přesně odkud, tak Ti zavolají dopředu, že přijedou a
> > zamlouvají si vždy větší množství naráz, aby měly zásoby než dorazí příště, a
> za
> > těch 120kč to podle nich není problém. Podle mě v každé oblasti je nějaká
> > cenová hranice. Ještě se mi sice nestalo, že by mi v některém roce zůstal
> med.
> > Kdyby mi zůstal, tak bych konečně si vyzkoušel vařit medovinu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51627


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re: Aktueln? stav v?elstev
Předchozí:ales molcik - Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu