76141

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



A.Turčáni (94.229.32.130) --- 28. 2. 2011
Re: Skysnuttý med (50959) (50960) (50961) (50963)

S včelami bez prestávky už robím 54 rokov a neviem čo je to "skysnutý med". Stáva sa, že niekdy po začatí znášky z agáta, pri omeškaní vytáčania jarného a repkového medu začala znáška z agátu. Takže repkový med dostal "prídel", nektár s vyšším obsahom vidy. Nič sa nestalo, 280 kg sudy som nechal otvorené a prekryl sudy záclonovinou, pri teplom počasí sa za pár dní prebytočná voda odparila a med v sude sa zahustil a bol "in". Nedošlo k žiadnemu nasýteniu medu vodou.
Pojem "zkvasený" med, je asi nesprávny, pretože, aj keď by predčasne vytočený med mal vyšší obsah vody, obsah cukrov v roztoku, nedovolí sa kvasinkám rozmnožiť. Príčiny sa musia asi hľadať inde.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 50970


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Sroll Josef - RE: cena
Předchozí:R. Polášek - Re: 39x24 ???


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu