78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



František Hazdra (e-mailem) --- 7. 2. 2011
Re: Fw: m?j termobox (50388) (50398) (50409) (50412) (50422) (50424) (50436)

To vím také. Mám elektroměř z SSSR, kam jsem jezdíval, ale ještě jsem ho
nepoužil. Tak třeba teď, abych si ušetřil počítání. Jinak tam tehdy měli
perfektní rozpěrák se škrabkou za 1 rubl, Koupil jsem si tenkrát jen dva,
měl jsem jich koupit víc, tyhlety mám už obroušený.
Haf
---- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, February 07, 2011 9:01 AM
Subject: Re: Fw: m?j termobox


Dnes nemusíš nic počítat stačí to změřit přímo na zásuvce. Již jsou taková
měřidla k dostání nebo je dokonce půjčují některé elektro prodejny.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Fw: m?j termobox
> Datum: 06.2.2011 21:05:43
> ----------------------------------------
> "Bylo by zajímavé, kdyby někdo, kdo se zabývá fyzikálními vlastnostmi
> medu,
> mohl spočítat teoretickou spotřehu energie na ztekucení 1kg medu např. z
> teploty 5°C na 45°C."
>
> Na tom není třeba co počítat. Stačí najít v nějakých potravinářských
> fyzikálních tabulkách měrnou tepelnou kapacitu medu....
> Kdyby byla poloviční jako voda, která má měrnou tepelnou kapacitu extrémně
> vysokou, bylo by to 2090 Joule na kilogram a stupeň Celsia. Z 5 na 40 st C
> a po přepočtu vychází spotřeba na ohřátí 1 kila medu o 40 st C 0.023 kWh.
>
>
>


__________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 5851 (20110206)
__________

Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.

http://www.eset.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 50447


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:František Hazdra - Re: Termobox - vyt?p?n?
Předchozí:KaJi - Re: dotace včelařství


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu