78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (94.229.32.130) --- 19. 1. 2011
Re: konzervace pylu (49846)
Jaká je nejlepší konzervace rouskovaného pylu?
V našich jednoduchých pomeroch máme možno štyri možnosti:
1. Sušením v elektrických sušičkách, v elktr. sporákoch pri 40°C, v lete na slnku a uložením v uzavretých súchých nádobách.
2. Zmarazením v "mrazákoch" pri 18°C a v nich aj držať. je to lacné (pri iných potravinch), kvalita výborná, odobrať na použitie môžeme podľa potreby a kvalita zostatku sa nezmení, peľ nie je spojený do jedného celku.
3. Liofylizácia- zbavenie peľu prebytočnej vody zmrazovaním.
4. Napodobenie konzervovania peľu spôsobom ako včela, čím čiastočne narušíme obal peľového zrnka, aby peľ bol pre človeka upotrebiteľný.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49855
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu