78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 3. 1. 2011
Re: Probleskuj?c? zpr?vy (49515) (49530) (49532)
Přemýšlej co píšeš, naše ceny medu jsou závilé na našich vstupních ceních a ne na cenách někde daleko ve světě. I ty sirupy musí někdo vyrobit a ponejvíce z té sacharózy. I to srovnávání cen medu a cukru pokulhává. Jelikož med je finální výrobek tak do něj je nutné započítat všechny vstupní ceny, to je i včetně svojí práce.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: KaJi <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Probleskuj?c? zpr?vy > Datum: 03.1.2011 08:34:51 > ---------------------------------------- > Je to obráceně. > Med je finální rodukt a jeho cena je, krom jiného, závislá na vstupních > cenách. mezi něž patří i ten cukr. > Cukr zákonitě však podraží, neb vzrostla cena energií. Také i proto, že > jsme se nechali vtlačit do pozice dovozce. > > Pepan > ----------------- > Bohužel, největší producenti medu - od kterých se vyvíjí cena medu nekrmí > cukr. Prostě zimují na medu. A tam kde se krmí se dneska už moc cukrem > (sacharozou) nekrmí, ale sirupy. > > Pohledem do historie se dá zjistit, zda je mezi cukrema medem nějaký vztah. > Pokud si pamatuji já, tak v dobách nízké ceny medu -cca 5 - 6 let zpět byl > cukr naopak dost drahý - nad 20Kč/kg. > > Karel > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49534
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu