78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Sroll Josef (e-mailem) --- 20. 12. 2010
RE: Medovina (2647) (49103)
Chyba byla v tom, že se k medovině dostal vzduch. Po prvním bouřlivém kvašení (trvá asi 2 týdny), musí být medovina od okolního prostředí vzduchotěsně izolována. Prodávají se různé prostředky - kvasné rourky, kloboučky atd., je možné i improvizovat, ale těsnost je nezbytná. Ocet vzniká na hladině při styku se vzduchem, proto se po 1. stáčení plní demižony až do hrdla, kde je povrch hladiny nepatrný. Prostě stejné zásady, jako při tvorbě vína, výroba medoviny je v principu totéž. Pepa
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Magdalena ajinovičová Sent: Sunday, December 19, 2010 10:23 AM To: Včelařský mailing list Subject: Re: Medovina
Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( , Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC? Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho spát :). Magdalena z Bosny.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49167
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu