78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- gp (93.92.52.23) --- 19. 12. 2010
Re: Poděkování (49127)
Dobré je proti octovatění šťávu pasterovat (je to postup jak na teplý tak také na studený způsob) a uchovat v místnosti kde nemají přístup ke kvasu mušky octomilky. Je nutné, také, aby se v prostoru kde probíhá alkoholová fermentace medoviny nevyskytovala další fermentace octová. U vinařů je to děs, když mají něco infikováno octem nebo octovými bakteriemi. Tyto bakterie mohou být i v nádobách ve stěně. Zdravím do Banja Luka - Srpska_gp_
.......
Magdalena Šajinovičová (109.165.162.195) --- 19. 12. 2010
Poděkování
NO PÁNOVÉ ,zcela jste mě překvapili ,že jste reagovali ,bravo!
A díky.Hned jste mi zvedli náladu .Ten ocet si nechám ,byl to kvalitní med.Ovšem neznamená ,že když pobývám dlouhodobě v Bosně ,že s tímto kvasem končím,naopak jdu znova do toho!Když už se učím chovat včelky ( Díky manželovi)a ne jenom jíst med ,tak ta medovina bude radost.Teď vyrábíme ůly z tvrzelého poliesterenu ,tak jsem zvědavá ,jak na to holky včelí budou reagovat.Pozdrav Vám všem ! Magdalena :)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49134
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu