78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 19. 12. 2010
Re: Medovina (2647) (49103)
"Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( ,
Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC? "
No, pokud to je jen kyselé a spíš jen méně a nejsou tam žádné další pachutě, je možné zkoušet, udělat nový zákvas, přidat další med či cukr a nechat projít dalším kvašením. To tu kyselost trochu srazí, ale jen trochu. O kousek víc je možné kyselost srazit jedlou sodou nebo potravinářským uhličitanem vápenatým. Ale je to jen náprava stavu, která z toho v žádném případě neudělá kvalitní pitivo, jenom nápoj, který dříve byl jen trošku k pití, je potom o něco víc k pití, takže se to nemusí vylít. Podstatná chyba byla už udělána.
Příště je třeba dodržovat čistotu, dodržovat těsnost kvasicí nádoby, to byl asi důvod toho zoctovatění a dodržovat návod, pořádné rozkvašení zákvasu, teploty a další věci z návodu.
Pokud je zoctovatění silné a bez nějaké hnilobné a jiné pachuti třeba z usazených kvasinek ze dna, co takhle to nechat dooctovatět, doma stočit do flašek a použít místo octa třeba na nakládání zeleniny do nálevů?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49116
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu