78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek --- 11. 1. 2004
Re: Medovina - Dolské kvasinky (4834)
Jsou vyšlechtěné tak, že přežijí a kvasí ještě při tak vysoké koncentraci alkoholu, kdy už jiné kvasinky hynou.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Menšík Josef" <josef.mensik/=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, January 09, 2004 9:45 PM Subject: Re: Medovina
> Problém může být také v receptuře, Dříve se používali vinné kvasinky a to > hlavnč kmen Malaga. Dnešní dolské hluboko prokvášející kvasinky dokáží > vyrobit více alkoholu tedy zpracují i více cukru. ten potom chybí jako > zbytkový. Z toho pak vyplývá o kolik procent se nám zvedá alkohol v medovině > o tolik procent je nutné zvednout i dávku medu v zákvasu. > > Pepan
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4863
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu