78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Emanuel Vesely --- 8. 1. 2004
Re: Medovina (4834)
> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje
> žádný zbytkový cukr.
To není problém, tak tam cukr (med) přidej. Horší je, když tam je cukru dost a nekvasí to. To považuji za problém!, ale na samostatnou diskuzi. Vyrobit dobrou a stabilní medovinu bez dolihování a doslazení je umění. To je ale potom medovinový likér. Já se o přírodní medovinu pokouším už několik let a vždycky se mi z demižonů nějak do půl roku vytratí ještě před ukončením pokusů. Nemám dobře zvládnutý proces kolektivního ochutnávání.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4850
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu