78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel Prchal --- 6. 1. 2004
Re: Medovina (4834)
To jsi v podstatě šťastný člověk, protože velká většina stížností je vždy na to, že medovina nekvasí, kvasí pomalu, nebo se kvašení zastaví. Svým způsobem je dobře, že je suchá, protože většina obecenstva, když slyší medovina si vzpomene na lehce páchnoucí sladké lepidlo, které se prodává na Vánočních trhách a ohrne nos.
Možná by se dalo opatrně zvýšit procento medu.
Zdraví PP.
Tomá Jaa napsal(a):
>Zdravím všechny kolegy, >Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny. Některá se nechaly pít některé >byly dobré, po některých ani nebolela hlava, jedna byla na vylití. >Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- >technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do >sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový cukr. Napadlo mě několik >možností, ale buď nejsou technicky proveditelné nebo nejsem tak odvážný. >Medu dávám podle návodu, kvasinky jsem zkoušel hlubokoprokvášející, i pro >vína se zbytkovým cukrem. Zkoušel jsem přerušit kvašení i různé teploty, >siru, čeření, ale pořád nic. Momentálně mě napadá ty kvasinky odfiltrovat, >ale nevím o nikom kdy by mi zapůjčil takový filtr. >Nemáte náhodou někdo s tímto zkušenosti a jste ochotni se o ně podělit? > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4836
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu