78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Tomáš Jaša --- 6. 1. 2004
Medovina
Zdravím všechny kolegy,
Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny. Některá se nechaly pít některé byly dobré, po některých ani nebolela hlava, jedna byla na vylití.
Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový cukr. Napadlo mě několik možností, ale buď nejsou technicky proveditelné nebo nejsem tak odvážný. Medu dávám podle návodu, kvasinky jsem zkoušel hlubokoprokvášející, i pro vína se zbytkovým cukrem. Zkoušel jsem přerušit kvašení i různé teploty, siru, čeření, ale pořád nic. Momentálně mě napadá ty kvasinky odfiltrovat, ale nevím o nikom kdy by mi zapůjčil takový filtr.
Nemáte náhodou někdo s tímto zkušenosti a jste ochotni se o ně podělit?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4834
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu