78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- a.turčáni (94.229.32.130) --- 20. 10. 2010
Re: Nespotrebovany roztok-uskladneni (47659)
Mam napad roztok zahrat a nasypat do nej dalsi mnozstvi cukru, dukaldne rozmichat. Ma nekdo sajn, jak husty roztok by musel byt, aby se cukrem zakonzervoval. Jedna se jen o preziti zimy, na jare bych jim podnecoval. P.Z.
Cukrový roztok v pomere 3:2 je už teraz dostatočne koncentrovaný, preto netreba nič do neho pridávať. Ja by som roztok tak ako je zohrial na vyššiu teplotu 80-100°C, čím sa zničia prípadné kvasinky v ňom. Roztok nalial do 2 litr. PET fliaš, prípadne do 25 litr. Al nádob a pevne uzavrel, odložil do chladnejšej miestnosti.
Takto upravený a uložený roztok istotne vydrží v dobrom stave do IV. mesiaca, keď sú denné teploty nad 12°C.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47670
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu