78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 28. 9. 2010
Re: Krmeni trtinovym cukrem (47338) (47358) (47360) (47363) (47366)
Jinak, hnědý cukr, pokud se povede, to znamená pokud má dobrou chuť, je docela dobrý pro lidskou spotřebu. Na všelijaké slazení do pití, na zavařeniny, zajímavé by bylo z něho taky dělat kvasné nápoje typu medoviny, dodal by do toho zajímavou příchuť. Ostatně pravý rum se z takových výrobních odpadů dělá. Třeba kdysi za socialismu byla v našich obchodech švestková zavařenina z Albánie a ta podle chuti byla slazena jakýmsi melasovitým cukrem. V kombinaci se švestkami to bylo chuťově docela zajímavé.
Ostatně v kdoví kolika evropských fabrikách na cukrovinky a jiné potraviny se surový hnědý cukr nebo dokonce nějaká tekutá melasa na všelijaké přislazování používá. Jako nějaká větší dodávka přímo z cukrovaru to bude určitě levnější sladidlo než rafinovaný bílý cukr, protože cukrovar minimálně ušetří nějaké výrobní operace nebo rovnou se zbaví odpadu, ze kterého už bílý cukr ekonomickým způsobem nevyrobí, ale který pořád nějaký cukr obsahuje.
Jen nesmí kolem toho blbnout hlupáci či vyčůránci se zdravou výživou a prodávat v podstatě odpad z výroby cukru mnoghonásobně dráž než vlastní bílý cukr.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47367
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu