78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 28. 8. 2010
Re: Klietik v?el? ekologicky pod kontrolou. (46912) (46914)
To já vím jen upozorňuji ty co si myslí jak jsou ekolgičtí ,že to tak zrovna být nemusí. A je naprosto správě tvá poslední věta. Oni ti ekologové dokázali také napáchad v přírodě škod, až to pěkné není.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Klietik v?el? ekologicky pod kontrolou. > Datum: 28.8.2010 11:07:37 > ---------------------------------------- > "Mluvit o ekologigii při ošetřování Kys. mrav. je hodně ošidné. Tato > kyselina se vyrábí v chemičkách a ne zrovna ekologických. To že se jí do > životního prostředí dostává více než v přírodě vznikáje také na pováženou. > Příkladně uhlíkaté sloučeniny se na zemi vyskytují již od jejího vzniku a > přesto jejich nadměrná produkce dělá problémy." > > Kyselina mravenčí je v podstatě poslední mezistupeň, konec řetězce rozkladu > - oxidace organických látek. Další oxidací kyseliny mravenčí už vznikne jen > voda a oxid uhličitý. Z tohoto titulu je kyselina mravenčí poslední > mezistupeň přeměny spousty různých organických látek v metabolismu včetně > těch běžných, takže organismus je na přítomnost kyseliny mravenčí v > podstatě připraven a kyselina tak v organismu nedělá žádné větší problémy. > Včetně léčení KM, kdy se ta kyselina dostává do organismu ve zvýšeném > množství. > Jiná léčiva, amitraz, fluvalinat, cypermetrin a podobně jsou na začátku > řetězce, v organismu se rozkládají na oxid uhličitý a vodu přes množství > mezipoduktů 10 ? 50 ? možná i víc , přitom každý z těch meziproduktů > dosahuje určité koncentrace a má svou konkrétní toxicitu odlišnou od > toxicity původní látky nebo jiného meziproduktu rozkladu. Případně u > člověka jsou některé meziprodukty ukládány do organismu natrvalo nebo na > roky a desetiletí.... > Z tohoto důvodu je kyselina mravenčí podstatně ekologičtější, i když > intenzívně smrdí a leptá. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 46915
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu