78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 22. 7. 2010
Re: neva?en? medovina (46053)
Ahoj, je to hrozně jednoduché, kvasinky POWER jsou k dispozici ve včelařských prodejnách spolu se živnou solí. Na 100l medoviny dej 35KG medu. Teplotu udržuj na cca 25 st C třeba i s pomocí akvarijního topítka. Doporučuji udělat zákvas - trochu převažené vody rozpustit med poměr 1:2 víc vody. přidej něco kvasinek a trošku živné soli a nech cca nad 20st. Kvasinky je třeba roztřepat ve skleničce s vodou kolem 30st. do 2 dní bude kvasit. Většinou ohřeju polovinu vody i méně, rozpustím v ní med a doleji studenou, po ochlazení roztoku na 25 st. zakvasit zákvasem, to je vše. Moje finta je přidat něco šťávy z čerstvých citronů (cca 4 na 100l) pro lepší chuť i čeření. Radek
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: zdenek <zdnovotny/=/seznam.cz> > Předmět: neva?en? medovina > Datum: 22.7.2010 07:44:00 > ---------------------------------------- > > prosím o radu, > > zbyl mě nějaký tmavší med,chtěl bych zkusit nevařenou medovinu,má někdo > nějaký odzkoušený způsob aby se dílo > podařilo,výsledkem by mělo být přírodní nepříliš sladké > víno > > dík za každou dobrou radu > > Zdeněk > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 46055
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu