78203

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 21. 6. 2010
Re: cukr 9.90 (45336) (45360) (45365) (45366) (45367) (45368) (45369) (45370) (45372)

Hm, ruční okopáváni řepy (krmné) ještě pamatuji z JZD i z pěstování doma na zahradě pro králíky a kozu. Zarůstání nebylo nijak zvlášť tragické, podstatné bylo v první řadě, jak byla půda připravena před setím, kolik měla v sobě semen a oddenků plevelů. A docela bych to přál dnešním bionadšencům, aby taky vzali do ruky motyku a zamakali si stejně jako my kdysi....
Co se týká štěpení cukrů, řekl bych, že dneska by už měly být dostupné na štěpení enzymy. U kyseliny je velké nebezpečí vzniku vysoké hladiny HMF, záleží hodně na konkrétních podmínkách, jak se štěpení provádí. Pokusy invertovat cukr coby krmivo pro včely byly už podstatně dříve, před 20 i více lety, co si pamatuji, končívalo to tím, že po nějakém roce zřejmě výrobci začali šetřit nebo jim něco ujelo a vytvořili krmení s vysokým obsahem HMF a možná i dalších zplodin. To už včelky nevydýchaly a byly zimní úhyny....
Díval bych se po zárukách, aby se i teď nestalo něco podobného....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 45373


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel Zajicek - Re: cukr 9.90
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: cukr 9.90


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu