78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- P.Krátký (90.180.212.169) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba (42777) (42792) (42798) (42800) (42803)
Na 30 kg medu.
> A po vyčeření (cca 24 hodin) ihned stáčíme do 1 kg sklenic (Objem sklenic
> 750 ml)... neskladuji v nádobách, ale ve sklenicích.
diky, to ja take se snazim ihned s medem do sklenic, ono se tim usetri dost prace...
T.H.
Zdravím.Něco jiného už ale je,když už mednou produkci počítáte na tuny,každý med po čase zkrystalizuje(snad jen ten dovážený v řetězcích ne,ten je tak dokonale přehřátý a přefiltrovaný,že už nezkrystalizuje nikdy),a s rozpouštěním medu ve sklenicích můžou být problémy,nahřátý med trochu nabyde a kdo plní pctivě až po okraj,tak mu to pak skrz víčko teče ven,může se porušit těsnění,případně ta sklenice rovnou praskne(i při teplotě těch 40-45 stupňů).Sám skladuji med v plastových nádobách a nalévám do sklenic jen podle potřeby,ty kýble s medem nejdříve 2 až 4 dny rozpouštím v termoboxu při regulované teplotě okolo čtyřicítky,potom naleji do stáčecí nádoby,kde mám filtr z uhelonu a spodním střihovým uzávěrem plním.
Po vytočení a následném pastování plním rovnou do sklenic jen med pastovaný(takže neprochází tepelnou úpravou a zachovává si všechny látky v čerstvém stavu).
Zdraví Pavel.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 42804
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu