78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 19. 3. 2010
Re: cukr (42541) (42542)

"Pouhe likvidovani konkurence."
Ještě se do toho musí zahrnout umělá celní bariéra na hranicích EU.....
Protože cukrová třtina roste na plantážích víceméně sama na rozdíl od cukrové řepy, šťáva z cukrové třtiny obsahuje víc cukru a neobsahuje obtížně oddělitelné škodlivé příměsi jako šťáva z cukrové řepy. Takže výroba cukru v tropech z cukrové třtiny je jaksi sama od sebe potencionálně mnohem levnější než u nás z cukrové řepy.
Podobné vychází produkce palmového oleje v porovnání s olejem řepkovým......
Otázka je, jestli nebylo lepší už dávno uvolnit celní bariéry, nechat cukrovarnictví z cukrové řepy v celé EU zkrachovat jako odvětví kompletně a nesladit a nekrmit třtinovým cukrem....Než podporovat dotacemi a cly různé konkurenční tanečky vedle propasti jednotlivých cukrovarnických evropských firem....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42547


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:PavelN - Re: cukr
Předchozí:PavelN - Re: dota?n? syst?m, med, cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu