78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 5. 2. 2010
Re: Re: med z tmaveho versus panenskeho dila (40657) (40664)
Velmi vyjímečně nesouhlasím s panem Čermákem, všichni nás učili, že medovice je de facto ultrafiltrátem mízy rostlin, která přímo ze žaludku odchází mimo střevo ke kloace a ven z těla. Osobně tedy medovici za výkaly nepovažuji a ztotožnuji se s názorem pana Streita, že med z panenských či světlých plástů mně chutná víc, ze starého má na kořeni jazyka až svíravou chuť, což dobře poznáte u nás na dnech medu, kde je cca 80 vzorků a klasicky velařící používají v mednících především staré dílo... Racionální vědecké ysvětlení pro to nemám, chuť je subjektivní, ale je nás takových víc, co to vidí podobně. Stejně je to i s barvou, ze starých plástů může být i řepka krásné čajové barvy. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Pavel Streit <streit.p/=/seznam.cz> > Předmět: Re: med z tamaveho verzus panenskeho dila > Datum: 05.2.2010 19:36:49 > ---------------------------------------- > Vyzkoušel jsem akátový a lipový med z panenského díla a tři roky díla > starého. Osobně jsem také zjistil, že med vytočený z panenského, nebo jen > lehce zakladeného díla má takovou výraznou chuť, prostě požitek. Potom jsem > vyzkoušel med vytočený z tři roky starého díla, rozdíl byl zřejmý. Med byl > opravdu trpčí. I zákazníci poznali rozdíl a chodí jich ke mě více. Po této > zajímavé zkušenosti bych med jiný než z panenského díla do úst nedal. > Připadá mi jako med druhé a horší kategorie. To je ale jen můj názor. > Zdraví P.S > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 40666
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu