78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jaromír Marek (e-mailem) --- 1. 2. 2010
Re: Norsk? zimov?n?. (40155) (40157) (40158) (40160) (40161) (40169) (40170) (40254) (40291) (40294) (40297) (40299) (40301) (40303) (40304) (40392) (40399)
Cukerný roztok připravuji v 200 litrovém modrém sudu, dávám 120 l vody přímo z boileru cca 60 C a 120 kg cukru, míchám vrtačkou, čerpadlo jsem oddělal, nasálo příliš hustou nerozmíchanou kaši, ale bylo to levné plastové. Ve víku mám vypouštěcí ventil 6/4" s hadicí a 1/2" zavzdušňovací ventil. Sud míchám přímo na vozíku za autem a po rozmíchání a uzavření ho pokládám na převrácenou paletu. Na stanovišti napoštím vlažný roztok do kropáče cca 7 l. Krmítka mám ze seříznutých kanystrů od jedlého oleje na posunuté folii v prázdném nástavku nahoře překrytém perlinkou. Po mnoha pokusech s různými plováky používám slámu. Jaromír Marek
Pavel Streit napsal(a): > Řeknu vám svůj postup. Vezmu čtyřlitrovku sklenici, dám do ní tři kila > cukru, litr vařicí vody, je tam vždy něco kovového, aby mi sklenice > nepraskla. Cukr s vodou, míchám tak dlouho, dokud, to není úplně průzračně > čisté, je to hodně zdlouhavé a pracné. Letos bych chtěl připravovat > najednou roztok v nějakém sudu za použití mícháním kalového čerpadla cukru > a studené vody, vyčetl jsem to v knize o komerčním včelaření. Na dně bude > výpusť. kohooutek.Máte s tím někdo skušenosti? Nebo jaký systém byste mi z > efektivnějšího hospodaření časem a pracnosti doporučili? Jinak v knihách > jsem vyčetl, že se míchá 3:1,3:2,2:1 a na podněcování 1:1 roztoku. > > __________ Informace od ESET NOD32 Antivirus, verze databaze 4822 (20100131) __________ > > Tuto zpravu proveril ESET NOD32 Antivirus. > > http://www.eset.cz > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 40512
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu