78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- a.turčáni (85.248.32.254) --- 12. 1. 2010
Re: Pastovac? hranol (39863) (39872) (39875)
Další variantou je na začátku krystalizace párkrát přelijeme z jedné nádoby do druhé.
Aké jednoduché, ale platí to len pri repkovom mede, ktorý skryštalizuje na jemno aj bez nejakého miešania či prelievania. Lenže otázkou ostáva, čo s inými druhmi medu, ktoré kryštalizujú na hrubo. Po rokoch výroby krémového medu hovoria aktéri, že med po zaočkovaní treba miešať viac dní (10 a viac) každý deň jedenkrát. Je to z dôvodu, aby sme vmiešali niečo jemne krémový med, ktorý je základom budúcej štruktúry med u a práve drevený hranol je najlepší, rozbíjať tvoriace sa kryštalky. Hranol (má siahať až tesno na dno nádoby)po celej svojej dĺžke delí kryštalky na menšie čiastky, čím sa získava jemná štruktúra krémového-pastovaného medu. Výhoda hranolu je, že pri každom točení, vťahuje k sebe med zo strán nádoby. Neradím, len konštatujem, každý máme svoje skúsenosti.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 39881
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu