78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



--- 8. 9. 2003
Re: cukor - petrrzel - OT

Ahoj
tohle je včelařská konference, ale budiž
peržel má problémy s klíčivostí - lépe řečeno se
založením porostu. Potřebu stratifikace (
přeléhání - odbourání inhibitorů klíčivosti )
nemá. Z tohoto důvodu holanďané osivo upravují -
uměle zvyšují vlhkost semene až na hranici kdy by
osivo začalo klíčit. lidově se tomu říká
nepřesně "předklíčené osivo". Pak je
semeno "nastartované" a nehrozí tolik během
zahládání porostu, že se zhorší podmínky klíčení.
Takové osivo má životnost výrazně kratší.
Skladovat osivo petržele v žádném případě
nedoporučuju ( i osiváři mají většinou starší
zásoby ), riskujete že budete mrhat prací a
prostředky. Důkežité je jak sejete - hloubka,
teplota a vlhkost ( u petržele 10x ) v ideální
dny je teplo, ale ne slunečno - nepřeschne to.
Nezabíhejme do jiných témat - mě pak případné
nepřesnosti "nedají spát" :-)

Nezbeda Martin
(alias nezmar)

----- Původní zpráva -----
Od: Pavel Prchal <prchal/=/dup.cz>
Datum: pondělí, 8. září 2003 v 6:31 dop.
Předmět: Re: cukor - petrrzel - OT

> Mensik Josef napsal(a):
>
> > Nezdá se vám, že jste s těch záručních
> lhůt troch zpitomělí Náš zákon
> > nedovoluje prodávat výrobky starší dvou
> let, je to jeden z nesmyslných
> > zákonů vzniklých lidovou tvořivostí našich
> poslanců který nerespektuje ani
> > biologické vlastnosti produktu Za všechny
> uvedu příkladně klíčivost
> > petržele. Udržuje klíčivost 5 let, ale
> nejhorší je v prvním a druhém roce: a
>
> Do pytle, a ja porad myslel ze je to stary
> semeno, ze mi to neklici.
> Uz jsem doma, a vyresim to lehce, koupim
> pytlik a necham ho rok lezet.
> Bestie zatracena, takhle si zahrava s
> chudakem zahradkarem :-))
>
> Ale tohle je pro me novinka, o okurkach
> treba je to obecne zname, toto
> asi ne.
>
> Zdravi PP.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3962


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:ČSV - Odborné oddělení - RE: vceli vosk jako naterova hmota
Předchozí:Pavel Prchal - Re: cukor - petrrzel - OT






Klikněte sem pro nápovědu