78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 11. 11. 2009
med z černých plástů (38641) (38650) (38660) (38669) (38674) (38675) (38694) (38697)
Ze starých souší poznáte med ještě před prvním polknutím, na kořeni jazyka poznáte výkaly vyluhované z košilek, typická nahořklá chuť, divná- prosté nádherně čajově zbazvený med... Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Re: ?l Dadant > Datum: 11.11.2009 19:04:58 > ---------------------------------------- > Zdenek napsal: > > >Nedá mi, abych se neozval na takovou hrůzu. > >Podle mého názoru, ten kdo dává do medníku černé plásty není včelař, ale > čuně! Znám pár takových. > ......................... > > Myslím že je to trochu vygradované do extrému, ale pojďme se bavit klidně o > černých plástech v medníku, i když to téměř nikdo nedělá (nechat plásty > zčernat nějak super moc). > Je nějak prokázáno, že z nich je nekvalitní med? > Jak je to prokázáno? > Zajímalo by mě to. > > Naši předkové běžně vytáčeli med ze zakladených plástů a i v odborné > literatuře se určitě ještě nedávno našlo doporučení do medníků dávat > zakladené plásty - jsou pevnější a včely do nich vždy začnou med ochotněji > shromažděvat než do ponenských. > > > Zdenek napsal: > >Navíc blbnou hlavu zákazníkům co u nich nakupují tvrzením, že to je ten > správný lesní med. Medový macerát ze starých košilek! > ...................... > > Osobně jsem se s tímto ještě nikdy nesetkal. > Myslím si, že je to vymyšlené. Navíc jsem si ověřil, že vytáčení stejného > medu ze zakladených plástů a z nezakladených plástů se nijak neprojeví ani > na barvě ani na chuti. :) > > Co se můžná na chuti i barvě může projevit je určitá míra přehřátí medu. > > Zdenek napsal: > >Fuj. Srovnej si chutě medu z nezaplodovaného plástu a z černého, kvalita > bude jistě stejná, ale proti gustu žádný dišputát. > zdenek > ................... > > Právě že jsem si chutě i barvy srovnával a rozdíl jsem nezjistil. > Proto by mě zajímalo, jak je prokázané, že ze zakladených plástů jë med > horší kvality? > > Možná ale nemám ty správně mnohokrát zakladené plásty. :) > > Radek Krušina > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 38699
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu