78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 29. 7. 2009
Re: Re: (36954) (37022) (37030)
Ahoj Tono, ja sa vobec nečudujem, len si predstav, že to včelaři zopakují, nebudou mít dostatečně suché prostory a světe div se med zkvasí, i když bude mí po vytočení 19-20%vody.. Dávno pominula doba, kdy včelaři byly přivezeny konve a vykoupen med za cenu, za kterou se potom prodával v maloobchodě, medovina není pro mistry, prakticky každý si ji může vyrobit a pokud ji sám nemůže pít jako lék, určitě se v okolí najde dost nemocných zájemců... Vžy mám větší poptávku než množství medoviny. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: A.Tur??ni <anton.turcani/=/gmail.com> > Předmět: Re: > Datum: 29.7.2009 16:33:09 > ---------------------------------------- > Já to řeším medovinou. Radek > > A čo s tými čo ani medovinu nepijú alebo s tými, čo ju nevedia pripraviť? > Obyčajne medovinu dokážu pripraviť len dobrí majstri. > > Raz sa mi stalo, že prínos nektáru z repky sa prekryl s agátom. Ak som > chcel docieliť čistý agát, musel som to postúpiť. Samozrejme, že agátový > nektár trochu rozriedil repku, ale kanvy kovové a plastové som otvoril a > prekyl včelotesne silonovou záclonovinou, za 5-6 dní sa prebytočná voda > odparila a med som mohol expedovať. V tomto prípade až niekedy v X. > mesiaci. > > A čuduj sa svete med ani v jednej nádobe (a bolo ich asi 25) nekvasil. > Znovu napíšem moju skúsenosť: za 50 rokov včelárenie mi ani v jednom > prípade, nekvasil. Žeby u nás bol iný med? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 37033
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu