78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 4. 6. 2009
Re: Krystalizace jarn?ho medu (35998) (35999) (36007) (36012) (36013)
pastování je řízený způsob krystalizace který díky míchání neumožňuje krystalům narůstat do velkých rozměrů a zaklínit se do sebe pasta je pak jemnější a zachovává si stále svou konzistenci není pak vůbec důvod ji rozehřívat Rychlost krystalizace je odvislá od složení cukrů v medu podle původu nektaru nebo medovice a trvá od jednoho dne (cementový med) do několika měsíců (med slunečnicový nebo akátový).Zabránit krystalizaci sice jde ale je to v každém případě poškozování medu. Uvádění na trh takového medu je nepřípustné.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: NitraM <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Krystalizace jarn?ho medu > Datum: 04.6.2009 17:55:41 > ---------------------------------------- > Taky se chystám letos nějaký med zpastovat. Jak dlouho to pastování asi tak > trvá - čtrnáct dnů, měsíc? A lze spastovaný med následně znovu opatrným > zahříváním přivést do čirého tekutého stavu, tak jako med zkrystalizovaný? > A i v rámci takovéhoto dříve zpastovaného medu budou vznikat ony větší > krystaly? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36021
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu