78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- G.Pazderka (80.78.156.8) --- 29. 4. 2009
Re: Apiinvert (35414) (35417) (35418) (35420) (35421) (35424) (35426) (35427) (35428) (35431) (35432) (35433) (35434) (35435) (35439) (35440)
Pepan:>
1) I dne EU počítá s tím že v medu zůstávají zbytky sacharózy ze zimního krmení a má stanovenu hranici kolik jí tam může max. být Nikdo ji tam nemíchá protože je snadno změřitelná . a u akátu se musí měřit až po několika dnech když sama poklesne.
2) Pojem míchání medu se však vztahuje na přidávání cizorodých látek do medu, však , až po jeho vytočení, nebo také na scelování různých druhů od různých chovatelů ve spracovatelských provozech.
3) ve včelařských provozech je ovšem také zakázáno krmit včely v období snůšek vyjma tvorby oddělků
4) Samozřejmě ,že se najdou vykukové, ale jsou to již ne včelaři ale podvodníci<
.........
Ad3) Která směrnice EU to povoluje. Protože jestli není něco Unií a jejím nařízení povoleno, má se zato, že je to u členských států nepovoleno.
Ad2) On med v úlu není med a vyrábí ho tedy včelař? To říkáš jinými slovy Ty jestli je med medem v momentě vytažení z úlu. Med jak známo vyrábí včela a k medu se vztahuje Směrnice EU o medu.
Ad1) Hodnota sacharozy klesá v závislosti na dalších hodnotách v obsahu při probíhající inverzi. Při ní je jedno jestli jde o dodané krmivo nebo akát. Akát je relativně velmi čistá medná směs, a proto má trochu jiné pravidla pri analýzách a má vyjímku. Sám jsi tady v konferenci před nějakou dobou napsal, že to, co včely z cukru vyrobí je u tebe vlastně med.
Ad4) Kdy je včelař poctivý a kdy je včelař vykuk? Definuj mne to. Protože Unie říká něco jiného o poctivosti medu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 35443
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu