78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polá?ek (e-mailem) --- 14. 1. 2009
Re: (33426)

Jinak počítej u levného stavebního a odpadního coulového řeziva, že tloušťky
25 mm nedosáhne. Možná tak místně a mokré. Normální tloušťka bude po
vyschnutí tak 22 mm. Pokud je třeba velká přesnost, bude třeba tu tloušťku
levných prken sjednotit na vysušeném materiálu před zpracováním na tak 20
milimetrů - zhoblovat. Záleží, jakým způsobem se budou ty nástavky dělat.
Někde rozdílná tloušťka jednotlivých prken nevadí, je to potom akorát
vzhledově horší, jinde se musí nekompromisně ta tloušťka sjednotit. Ty prkna
25 milimetrů byla drahá nejspíš taky proto, že se původně řezala na tloušťku
vyšší a na 25 milimetrů se po vyschnutí srovnala na hoblovce - protahovačce.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "HI" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, January 14, 2009 2:02 PM


> Prosím poraďte mi s materiálem na výrobu tenkostěnných úlů. Rád bych si
> dělal nástavky na rámky výšky 17 cm. Je lepší sehnat sušené řezivo, nebo
> jdou na venkovní použití využít čerstvá prkna z pily? Jsou (cenově
rozumně)
> dostupná takhle široká prkna, nebo je třeba si z nich pracněji lepit
> spárovku?
> Dneska jsem se ptal v dřevoprodejně a za slušnější prkna tl. 25 mm,
> nesámovaná a nehoblovaná chtěli 7000,-, což je pro mě na tu práci, co s
tím
> ještě bude, docela dost. Při nákupu hotových nástavků se mi zas nechce
> platit práci, kterou bych mohl zvládnout sám, ale cena vstupního materiálu
> mě nepříjemně překvapila. Sháněl jsem v tak drahé prodejně, nebo jak se
> pohybuje cena materiálu u vás? Díky za rady,
> HI

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 33433


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re:
Předchozí:Radim Polá?ek - Re:


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu