78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



vsusicky (82.117.130.2) --- 13. 1. 2009
Re: t?ba vosku (33349) (33350) (33368) (33369) (33370)

No některé finesy (detaily) jsou určitě důležité. Starý plást při vkůládání do vroucí vody držíte v kleštích a ponořítě celý, nebo v rokavici za roh a otáčíte?.
Separace je včelku srozumitelná, všichni co jste se podělili o zkušenosti v podstatě používáte nějaké sítko na vyjmutí "košilek", G.Pazderak používá "pasírovací sítko s kličkou, ostatní obyčejné. Kromě Př. Křapky nepíšete co dál. Z brutaru nebo kotle předčištěný vosk přeléváte nějakou nádobou (naběračka nebo něco pod) do kbelíku nebo jiné nádoby, zbytek necháte zchladnout v kotli? Nebo necháte zchladnou v kotli a pak to nějak "porcujete".Nepředpokládám že jdete měnit voskový koláč o průměru nějakých 50 cm. Po tomto zprřacování ještě vosk nějak dále zpracováváte? Př. Křapka používá přípravek, kterým vosk ve varné nádopbě při tuhnutí rozdělí na menší kousky.
Jinek všem děkuji, že se podělili o své zkušenosti.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 33384


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: Zateplen? ?ly
Předchozí:vsusicky - Re: Cistenie vosku


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu