78183

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Josef Kala (e-mailem) --- 30. 11. 2008
RE: Sladká tráva do láhví a do medu :-) (32673)

A z čeho se vlastní hmota "medu bez cukru" skládá? Jak a co včely štěpí,
zahušťují atd.?
Myslím, že se jedná jen o přídavnou látku, která v chuťových buňkách
lidských úst vyvolává pocit sladkosti. Takových je z přírodních zdrojů i z
chemických laboratoří a výroben známo desítky.
Asi jsem to celé špatně četl, nebo nepochopil.
J.Kala



-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of KaJi
Sent: Sunday, November 30, 2008 5:08 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: Sladká tráva do láhví a do medu :-)

Tento článek:
http://tyden.cz/rubriky/byznys/svet/sladka-trava-muze-pomoct-coca-cole-i-pe
psico_93243.html
mi připoměl:
http://ovcsvpardubice.blog.cz/0811/med-bez-cukru

a docela jsem se tam divil tomu nesouhlasu v diskuzi. Proč by jsme měli
kecat včelám do toho, odkuď nosí med.
Myslím, že medovice z lesa není o nic lepší zdroj sladiny než medovice z
"trávy".

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32675


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Felix Pečenka - Re: trubci na podložce.
Předchozí:Radim Polá?ek - Re: Sladká tráva do láhví a do medu :-)


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu