78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Čermák K. (e-mailem) --- 7. 10. 2008
Re: ujet? diskuze okolo krmen? cukrem (31869) (31870) (31872) (31874) (31884) (31888) (31893) (31898) (31901)
Pokud jsem si čísla dobře zapamatoval - po uložení do plástů takový včelí invert má cca 20% sacharózy, ale inverze probíhá i v dalších týdnech v závislosti na teplotě a po nějakém čase se obsah sacharózy dostane k hodnotám jako v medu, tedy pod 5 %. Jenže v medu jsou navíc i látky, co nejsou v takovém invertu, sice ve stopových koncentracích, ale jsou to pro včely i člověka velmi užitečné látky (vitaminy, enzymy, organické kyseliny, aj.) ...
Radim Polášek napsal(a): > Mohl by někdo uvést, kolik je ve zpracovaném cukru na zimu procent sacharózy > a kolik glukózy a fruktózy, čili kolik sacharózy při zpracování zásob na > zimu včely rozštěpí? >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31928
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu