78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- KaJi (212.77.163.100) --- 7. 10. 2008
Re: diskuze okolo krmen? (31914) (31916)
Med s cukrem je dele tekuty nebo naopak??? Ja nevim, nemam zkusenost, necetl jsem o tom a nehodlam to zkoumat.
Byla by to pro me zajimava informace, protoze jinak je toto vlakno mlaceni prazne slamy :-) neco jako uteplny vs. neutepleny :-)) .
Kdyz uz jsem vydrzel cist doted tak si myslim, ze bych si tu informaci docela zaslouzil :-)
Dik
T.H.
-----
To je spíše na Radima, mě chemie moc nejde, ale já si o tom myslím následující:
Cukr dodávaný dobře na zimu nikdy nezkrystalizoval - to vím už od starých včelařů, když jsem začínal. A souhlasím.
Sacharoza včely štěpí na fruktozu a ta nekrystalizuje. Proto je akátový med tekutý a proto medovicové medy(medovice=sacharoza) nekrystalizují tak rychle, protože je v nich větší podíl fruktozy.
Takže na základě toho si myslím, že pokud dodávám do zimních zásob včelám cukr (tedy krmím cukrem), tak směs s medem co ztoho udělají krystalizuje míň.
Na druhou stranu, když vynechám melecitozu, tak z normální krystalizace zásob na zimu (hlavně medových) si už nedělám hlavu, protože včely na tom vyzimují. Dřív jsem věřil tomu, že to včelám vadí.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31917
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu