78614
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 7. 2008
Re: medove pivo (8630) (29772) (30295) (30296)
Já dělám kvašený nápoj z medu nebo cukru. Svařím vodu, buďto ve vodě vyvařím - bylinky, chmel, nebo zaliji horkou vodou - třeba bezové květy nebo vsypu do vychlazeného rozkvašeného kvasu - třešně, rybíz. Dávám cca 2 polévkové lžíce medu nebo 1 - 2 polévkové lžíce cukru na litr, ochutím kyselinou citrónovou plus někdy živnou sůl. Zakvašuji obyčejnými pekařskými kvasnicemi při pokojové teplotě v pětilitrových PET flaškách, 1 cm3 kvasnic postačí. Před koncem kvašení přeliji přes sítko tak, aby se nepřilil kal ze dna do 1,5 litrových Petek, nechám znova kvašením natlakovat CO2 a potom vychlazuji k nule v ledničce. Příprava trvá tak týden - 14 dní. Na medové pivo jsem viděl v diskuzi domácích vařičů piva nepříznivé názory, příměs sacharózy, glukózy a fruktózy do piva podle nich zhoršuje chuť piva a je doménou spíše levných piv, kde se sacharózou šetří drahý slad.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Michal Pol" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, July 04, 2008 10:35 AM Subject: Re: medove pivo
> > Taky uvažuji o medovém pivě, viděl jsem i nějakou přednášku na toto téma, > ale moc si z ní už nepamatuji. > > Rád bych přetvořil med v nějaký nápoj, který není příliš sladký ani příliš > alkoholický. Zároveň by měl být hotový rychleji, než medovina. > > Splňuje tyto požadavky medové pivo? Jaké je chuťově? Spíše, jako pivo, nebo > spíše jako medovina?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 30299
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu